Uncategorized

Când vrei să fii special, fii prietenul unui copil cu nevoi speciale!

This is the excerpt for your very first post.

autism-655x353Copiii speciali sunt cei mai buni prieteni ai noștri sau așa ar trebui. De ce? Pentru că sunt speciali! De ce sunt speciali? De ce ar trebui ca fiecare dintre noi să fim prieteni cu cel puțin un copil special? Pentru lecția fantastică de viață pe care ne-o dau!

Cine sunt copiii speciali? Sunt copiii care au nevoie de atenție specială și de terapii pentru a se dezvolta, pentru a învăța, adapta și progresa. Copiii cu dizabilități pe care adeseori îi evităm sau îi ignorăm cu desăvârșire, în loc să ne implicăm în găsirea și implementarea unor soluții benefice lor și a societății în care trăim, deopotrivă. Copiii cărora, uneori, proprii părinți le ascund nevoiele speciale, de teama stigmatizării, a reacției crude sau nepăsătoare a celor din jur lor.

Copiii cu nevoi speciale sunt cei de la care trebuie să învățăm ce înseamnă generozitatea, voința, sensibilitatea și îndârjirea de a merge mai departe. Sunt cei care ne aduc aminte de latura umană, de candoare și bunătate nu doar în preajma sărbătorilor…

Este foarte adevărat că în spatele fiecărui copil special stă un părinte special, un părinte care-și dedică tot timpul nu numai pentru creșterea firească a lui, dar și pentru crearea unei imagini pozitive a celor care printr-o vorba, gest sau fapt le rănesc sentimentele.

Copiii speciali sunt prietenii noștri! Fie că intervenim prin expertiza noastră la dezvoltarea lor armonioasă, fie că îi ajutăm să se simtă bineveniți în orice colectivitate, fie că ne educăm copiii să nu-i evite, fie că răspundem pozitiv campaniilor de strângere de fonduri, copiii speciali sunt prietenii noștri!

Fii și tu prietenul copiilor cu nevoi speciale! Te vei simți special! Crede-mă!

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: