White ribbon!

Speranța unei lumi în care armonia și echilibrul, acceptarea și toleranța să conviețuiască în pace, încă mă face să mai cred în progresul și evoluția speciei umane.

IMG_1760Violența împotriva femeilor a ajuns la cote alarmante într-o eră a tehnologiei și informației bine dezvoltată. Este o încălcare flagrantă a demnității și libertății, o privare a dreptului la o viață decentă și o deprivare emoțională necesară dezvoltări sănătoase și armonioase.

Potrivit WHO and FRA 1/3 din populația feminină a globului se confruntă de-a lungul vieții cu violența fizică sau sexuală, 50 de femei  mor zilnic în Europa datorită violenței fizice în familie, una din două femei sunt hărțuite sexual, una din trei sunt supuse violenței emoționale.

Campania White Ribbon este o mișcare globală împotriva violenței asupra femeilor și fetelor. A fost inițiată in 1991 de un grup de bărbați din Canada și în prezent conceptul a fost preluat și pus în practică în peste 60 de țări din întreaga lume.

Din 1999, ziua de 25 noiembrie este decretată de ONU, Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Începând cu această zi, timp de 16 zile activiști din întreaga lume desfășoară activități de prevenire, combatere și educare, până pe 10 decembrie de Ziua drepturilor omului.

În Londra, începând de ieri, am fost invitată, în calitate de reprezentată a organizației Romanian Women in UK, să particp la seminarii și întâlnirii pe tema violenței împotriva femeilor și fetelor, violenței domestice, violenței împotriva copiilor.

In zilele urmatoare voi posta despre cum violența afectează percepția, emoția, dezvoltarea, viața copilului în special și a adultului în general!

Dacă nu poți să faci nimic pentru cei care sunt abuzați într-o formă sau alta, fii atent la reacțiile tale, la cum te privește și percepe copilul tău, la ce transmiți celor din jurul tău și spune NU violenței de orice natură. Poartă White Ribbon și promite-ți că niciodată nu vei comite, accepta or rămâne pasiv la violența asupra femeilor și copiilor.

Autor: Veronica Costache

Cand iti descoperi pasiunea pentru un domeniu, se întampla lucruri minunate. Când te descoperi pe tine și adevărata ta menire în lumea în care trăieșt, îți găsești echilibrul în viață, iar dorințele și pasiunile se înmulțesc. Wonderful things happen when you discover your truly passion. But when you find yourself and your purpose in this world, you find your balance and the passions multiplies.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: