Din cutiuțele memoriei!

”Câte limbi străine vorbești, atâtea vieți trăiești” ne spunea la începutul anilor 80, domnul Mateucă, învățătorul nostru drag.
Aceasta ca multe alte pilde, povețe și îndrumări, mi-au ghidat copilăria, adolescența și viața profesională în general, ieșind la iveală din cutiuțele memoriei exact atunci când am avut nevoie de ele.
Le-am înțeles, implementat sau/și valorificat pe parcursul vieții, constituind, alături de educația și valorile transmise de părinții mei, punctele de reper ale existenței mele ca om și profesionist, deopotrivă.

Poate de la el, învățătorul meu, mi se trage pasiunea pentru a transmite copiilor și tinerilor limba și valorile românești.
Dar și cea de a-i ajuta să-și descopere încrederea în propriile puteri și să-și construiască o viață conform aptitudinilor și pasiunilor cu care sunt înzestrați sau determinați să le dezvolte.
Cert este că-l prețuiesc, așa cum îi prețuiesc pe toți cei care ghidează pașii copiilor, încă din primii ani de școală!
La mulți ani, fantastici învățători!
IMG_1814
Școala românească AlexZ Londra
Toată admirația și respectul meu pentru toți cei care de 6 ani contribuie la crearea unui spațiu educațional fantastic, îndrumând copiii bilingvi din Londra și împrejurimi, de la școala românească Alexz – Romaneste de la A la Z și clubul pentru tineri AlexZ Youth Club.
Bilingvismul dezvoltă atitudini și aptitudini, înrădăcinează identități și ajută la îmbogățirea spațiului propriu universal educațional, cultural, spiritual.

Autor: Veronica Costache

Cand iti descoperi pasiunea pentru un domeniu, se întampla lucruri minunate. Când te descoperi pe tine și adevărata ta menire în lumea în care trăieșt, îți găsești echilibrul în viață, iar dorințele și pasiunile se înmulțesc. Wonderful things happen when you discover your truly passion. But when you find yourself and your purpose in this world, you find your balance and the passions multiplies.

Un comentariu la „Din cutiuțele memoriei!”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: