Un an dintr-o altă perspectivă

Ce savoare formidabilă are anul care se apropie de final!

Înainte ca gongul să bată ora 12 pentru ultima dată în an, ne gândim cu bucurie sau tristețe la ceea ce a fost, la ceea ce am făcut sau n-am făcut, la oameni dragi pe care-i avem alături sau la cei care nu mai sunt alături de noi. Ne bucurăm sau ne întristăm, după caz, și rămânem prinși într-un carusel al amintirilor, din care nu prea vrem sau nu reușim să ieșim. Pentru că ne este teamă să nu pierdem ce-am câștigat sau ne este frică să mergem mai departe atunci când am pierdut.

Totul este trecător în viață, fericire și bucurie, eșec și pierdere. După toate există, însă, un nou început.

Viața are două teme, naștere și moarte, iar între ele există esența, partea cea mai importantă, mai complexă și provocatoare.

Nu lăsați esența să se piardă, să se consume fără a-i descoperi mireasma, fără a-i afla compoziția și fără a-i cunoaște valoarea. Ea ne definește, noi fiind modelatorii ei. Pentru că esența suntem noi.

Un nou an reprezintă un nou început. Tragem linie la ce s-a realizat și pregătim ce ne-am dori să obținem.

Orice provocare pe care o parcurgem în timp ce savurăm esența face parte din noi. Este inevitabilă și de cele mai multe ori ireversibilă. Dar ce ne definește drumul între cele două teme, este modul cum acceptăm să trecem peste fiecare provocare.

Eu am ales să trec peste un cancer cu seninătatea acceptării unei provocări pe care nu mi-am dorit-o și nu am anticipat-o. Am ales să descopăr mai mult din ceea ce sunt și să savurez conștient, mai mult din esența vieții mele.

Vă urez să găsiți înțelepciunea de a accepta și de a vă bucura de viață, de a vă descoperi puterea de a trece peste provocările vieții.

La mulți ani! Un 2022 fantastic!

Autor: Veronica Costache

Cand iti descoperi pasiunea pentru un domeniu, se întampla lucruri minunate. Când te descoperi pe tine și adevărata ta menire în lumea în care trăieșt, îți găsești echilibrul în viață, iar dorințele și pasiunile se înmulțesc. Wonderful things happen when you discover your truly passion. But when you find yourself and your purpose in this world, you find your balance and the passions multiplies.

4 comentarii la „Un an dintr-o altă perspectivă”

 1. Te admir pentru voința ta ..imi place ce văd la tine ..toate implicările tale ..ai mult curaj ..dar nu toți se bucură de aceeaşi voință ..cum sânt şi eu …incă nu am invățat din ceea ce văd 😔teoretic le ştiu ..dar nu fac nimic …am să mă trezesc intr-o zi …
  Un an nou cu tot binele ..❤

  1. Aveți mai multă încredere in forțele proprii!
   Eu sunt mândra de cum ați trecut prin toate provocările ultimului an! Uitați-vă la câte ați realizat și cu câtă admirație vă înconjoară cei din jur! ♥️

 2. Minunat!
  E important sa savuram fiecare clipa, sa ne bucuram de toti cei dragi din jurul nostru si sa ne amintim de cei care nu mai sunt cu noi, celebrand momentele frumoase petrecute impreuna.
  Urmeaza un an nou, cu multe sperante, cu noi provocari, cu noi idealuri, deci sa ne bucuram de un nou inceput!
  Multumim, Vero!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: