Înscrie-te la newsletter pentru a fi la curent cu cele mai recente articole, viitoare evenimente, sau promoții.
Veronica Costache Logo
Libertate

O noapte și poate o zi

Ce ai face dacă astăzi ți s-ar pune un diagnostic de cancer sau oricare altă boală care ți se pare înspăimântătoare?! Te-ai gândi că viața ta s-a terminat? Ai plânge, ai țipa de durere la aflarea vești? Ai simți cum durerea te doboară, îți dărâmă toate visele, toate planurile? Te-ai teme că vei muri? Ei bine, ar fi în normal! Și ar fi în regulă șă treci prin toate trăirile enumerate mai sau neînchipuite aici. Pentru că este firesc și inevitabil să-ți fie frică. Pentru că este bine și sănătos să-ți fie frică și să te temi pentru ce va fi…dar doar pentru O ZI.

Da, doar pentru o perioadă scurtă, foarte scurtă de timp în care lași mintea să te treacă prin toate scenarille posibile și imposibile. Las-o să-și facă de cap, să deruleze momente care sunt stocate în cele mai adânci pliuri ale ei și vor să iasă la suprafață.

O noapte și poate o zi.

Apoi permite-ți să începi procesul minunat, mult așteptat de ființa ta, de resetare a modului de gândire și acțiune și a stilului tău de viață. Zâmbește-i diagnosticului și ai o discuție amicală, dar serioasă cu el. Nu te văicări, nu i te plânge, nu-l acuza că-ți ruinează viața, doar întreabă-l ce i-ar trebui ca să-ți părăsească corpul, ce vrea să-ți transmită înainte de a pleca, iar apoi acționează în consecință. Poate suna un pic ireal sau incredibil de dificil, dar odată ce înțelegi că așa cum a venit în corpul tău tot așa va și pleca, totul tău va intra în armonie și se va echilibra. Sigur, nu așa deodată, nu de pe azi pe mâine. Va fi un proces care necesită timp, suficient cât să descoperi de ce ești aici, de ce ai ajuns să trăiești acele clipe și să înveți să pășești cu încredere la nivelul următor al existenței tale, acela în care ești ghidat doar de gânduri pozitive, constructive.

Nu te bați cu diagnosticul, nu-l învingi, ci dobândești capacitatea de a-ți înțelege corpul, de a te cunoaște mai bine, de a-ți dezvolta intuiția și de a-ți trăi prezentul în gratitudine. Vei descoperi aptitudiniile înăscute de vindecare și progres. Îți vei descoperi liniștea interioară și vibrația exterioară. Îți vei reseta întregul sistem de valori și într-un final vei înțelege semnificația prezenței tale aici și acum, inclusiv a expresiei „trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima din viața ta”.

Sentimentul este minunat, iar acțiunea în sine este neprețuită și merită tot efortul.

Dacă totuși te îngrijorează diagnosticul și nu crezi că vei putea să treci cu ușurință peste el, peste gândurile negative care te copleșesc și că nu poți să găsești o cale de resetare a întregului tău corp, este în regulă, nu trebuie să te panichezi. Apelează la ajutor specializat pentru a găsi echilibrul necesar prezentului extraordinar de care ai nevoie.

Facebook
Twitter
Email
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Veronica Costache Logo

Abonare Newsletter